Haber

Serhan Çetinsaya: Beşiktaş’a veda etmiyorum, sadece mevcut yönetimden ayrılıyorum

Beşiktaş’ta başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya, “Beşiktaş’a veda etmiyorum, sadece mevcut yönetimden ayrılıyorum. Beşiktaşlılar doğar ve ölür. Bu bir tercihtir.”

Beşiktaş’ta Ahmet Nur Çebi yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos’un transferinin gerçekleşmemesi üzerine istifa kararı aldı. Çetinsaya, bugün İstanbul’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Her zaman Beşiktaş camiasının içinde yer alan bir isim olduğunu belirten Serhan Çetinsaya, “Ekim 2019’daki seçimden sonra pandemiye kadar yönetim kurulunda yer aldım. Daha sonra kadın basketbol branşının başına geçtim. 15 Haziran’da Beşiktaş’a katıldım. Tüm borçları silmeyi hedeflediğim bir projem vardı. Yönetime girme hayalim buydu. Bu yüzden teknik direktör olmak istedim. Yapamadım’ Ön planda olmak istemiyorum. Teknik direktör seçildikten 5 ay sonra sosyal medya hesaplarımdan Beşiktaş başkan yardımcılığına yazdım. Hatta bana unvanınızı beğenmediğiniz söylendi. Bu koltuklar, kesikli koltuklar buldum. O dönem çok uygun.Beşiktaş’ta yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istedim.Beşiktaş’ın emlakla ilgili çok önemli belgeleri vardı.Nevzat Demir’in sıkıntısını çözdük,bu benim için 10 transfer değerinde.Tesisin 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 TL’ye yakın borcu vardı. 20 milyon. İndirim aldık ve 120 ay vadeyle kredi verdik. Tesisi kaybetme tehlikesinden kurtulduk. Pendik’te kürek branşı için denize sıfır arsa ayırdık. Buradaki amacımız kürek branşını faaliyete geçirmek ve Beşiktaş’a gelir sağlamaktı. İşlemin tamamlanmasına çok az zaman kaldı. En büyük sorunlarımızdan biri beklemek ve takip edilememektir. Şu anki dönem için bundan bahsetmiyorum. Akatlar’da 10 yılı aşkın süredir halı saha sorunu yaşanıyor. İnşallah yakın zamanda aşacağız. Güzel bir örnek vermek istiyorum. 2009 yılında Akatlar’da yıllık 30 bin liraya gelin büfe işletelim diyoruz. Yıl sonunda sözleşmeler yenilenir. 10. yılın sonunda dava mahkemeye taşınabilecek. Kendisi farkında olmadığı için o kiracı o zamanki kirasıyla bu saate kadar geldi. Rakamlar çıkınca teşekkür etti ve başka bir arkadaşa kiralamak için girişimlere başladık. Beşiktaş’ın dışında yaşayanları herkes görsün. Aynı zamanda Kartal Yuvamızı da işletiyor. Akatlar 2, 3 şubeyle hizmet veriyor. Orası spor Kafes yapma hedefimiz vardı. Belki gelecekte bu da gerçekleşecektir. “Beşiktaş’ın gençlerine hizmet edecek bir alan haline gelebilir” dedi.

“BEŞİKTAŞ HALKIN TAKIMIDIR, ALICI DEĞİL VEREN OLMASI GEREKİYOR”

Fulya’daki akaryakıt istasyonu ve Çilekli Tesisleri’nin durumuna ilişkin konuşan Çetinsaya, “Kongre üyesi olduğumdan beri konuşulan bir konu. Akaryakıt istasyonu. Burası Beşiktaş’a 90 bin TL kira ödüyor. Şu anki akaryakıt istasyonu” İşletme bize ödediğinin 2.3 katını kazanıyor ama ne yazık ki Beşiktaş Beşiktaş “Ben bir Beşiktaş taraftarıyım ve Beşiktaş’a dava açılıp açılmayacağını değerlendirmeyi size bırakıyorum. Çilekli Tesisleri İBB’nin önce Beşiktaş Belediyesi’ne, sonra da kulübümüze verdiği bir alandır. Daha sonra bir üniversiteye kiralanan bir alandır. Kolej faaliyetlerine başlamıştır. Ancak 5 yıl boyunca oradan hak ettik.” “Almamız gereken kirayı alamıyoruz. Beşiktaş halkın takımıdır, alan değil veren olmamız lazım” dedi.

“HAYALİM BEŞİKTAŞ’IN BORCUNU SIFIRLAMAKTI”

Hayalinin Beşiktaş’ın borçlarını sıfırlamak olduğunu sözlerine ekleyen Çetinsaya, “Beşiktaş’ta hantal bir sistem işliyor. Bu tartışılır. Burası benim haddim değil. Nevzat Demir Tesisleri’nde bu tesisin geriye doğru büyümesi tartışıldı. Projeler geliştirildi.” U19 takımı tarafından tesislerle tanıştırıldım.” A grubunun entegrasyonuna yönelik bir proje üzerinde çalıştım. Bu projenin maliyeti 8 milyon TL oldu. Şimdi yapmak isteseydik 60 milyonun altında yapamazdık. Seçimin hemen ardından Nevzat Demir’i ziyaret ettik. Bize 5 dakikada 400 bin dolar verdi. Onunla birlikte 3. sıraya çıktık. Biz bunu sahada yaptık. Hayalim Beşiktaş’ın borçlarını sıfırlamaktı. Bu borçlar ve gelen spor teminatı ile işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu konuda 15 Haziran 2022’de başlattığım bir proje. Tüm gelirlerini kullanabilen, futbolcu transferlerinde sürdürülebilir limitleri aşabilen, borçsuz bir Beşiktaş yaratmak. Bu bir projeydi. Bu süreçte projeye hazırlandık. Tam onaya çıkacakken deprem oldu. Depremde en çok çalışan kulüp Beşiktaş oldu. En çok hizmeti üreten oydu. Bu süreçte Kahramanmaraş’ta bir, Antakya’da birer çadır kent kurduk. Halen inşaatı devam eden okullar var. Öğrencilerin kayıtları başlayacak. Umuyorum ekim ayının ilk veya ikinci haftasında resmi açılışları olur. “Beşiktaş armasına yakışan okullar var” dedi.

“AKARETLER’DEKİ PLAZA 2025’TEN ÖNCE 5 YILDIZLI OTEL OLACAK”

Akaretler’deki eski kulüp binasının yakın zamanda 5 yıldızlı otel olacağını dile getiren Çetinsaya, “Beşiktaş Plazamız var. Deprem sürecinde olan kiracımız sözleşmesini feshetti. Sağlam olup olmadığı söylenemez. Takviyeye ihtiyacı var, tek yıldızlı otel olacak, onun dışında Çanakkale’de bir projem vardı, Beşiktaş tatil köyü, proje yüzde 50 hazır, inşallah bunun takipçisi olacağız, mümkün olacak. gün yüzüne çıkarmaktır” dedi.

“BEŞİKTAŞ’A VEDA DEĞİLİM”

Sadece mevcut yönetimden ayrıldığını söyleyen Serhan Çetinsaya, şu ifadeleri kullandı:

“Beşiktaş, Beykoz’da futbol köyü inşa etti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerine 6 dakika uzaklıkta. Fırat Fidan’ın idaresinde gönüllü olarak çalışan insanlarla güzel bir proje ortaya çıkardık. Maçların oynanabileceği ve oynanabileceği bir proje. Bir de okul bulunacak. Kompakt bir yapıydı. Burada ‘Bir sözüm vardı. Bu sözümü unutmadım. Bir alana Mühendis Oktay’ın adını vereceğiz dedim. Bu sözümün arkasındayım. Beşiktaş’a veda etmiyorum, sadece mevcut yönetimden ayrılıyorum. Beşiktaşlılar doğar ve ölür. Bu bir seçimdir.”

“RAMOS’U KAZANMAK BEŞİKTAŞ’IN DÜNYA VİTRİNİNE DÖNÜŞÜ OLDU”

18-19 gün süren görüşmelerin ardından Sergio Ramos ile anlaştıklarını ifade eden Çetinsaya, “Sponsorluk meselesi. Sponsorluk benim asıl görevim değildi. Burada takviye yapmam gerektiğini hissettiğim için inisiyatif aldım. Transfer bana göre değildi.” Ana görev de. Lider bir görev verdi, ben de elimden geleni yaptım. “Ramos meselesi var. Bana göre Ramos bir futbolcu transferi değil. Yaklaşık 25 kupası olan bir profesyonel. Bu sporcunun satın alınması Beşiktaş’ın dünyaya dönüşü oldu. Bu bir vizyon projesiydi. Ben buna odaklanıyordum. Katılıyorum, keşke daha sonra olmasaydı. 18, 19 gün boyunca kendisine Beşiktaş’ı ve taraftarı anlattım. Onu etkilemek noktasında bir liste yaptık. Para ikinci plandaydı. 27 milyon teklif vardı, dikkate bile almadı. Ramos için 6 takım yarıştı. Galatasaray da bu sürecin içindeydi. İlhan Mansız aracılığıyla Guti ve ardından Gökhan Töre, antrenörleri birebir olduğu için devreye girdi. Ona verdiğimizden daha azı için Sevilla’ya gitti. Ramos’la anlaşmamız 1+1 yıllıktı. İlk yılın sonunda Beşiktaş’ın tek taraflı fesih hakkı vardı. Maddi olarak ilk yıl ikinci yıla göre biraz daha fazlaydı” dedi.

“SPONSORLUKLA İLGİLİ SADECE 6 GÜNLÜK BİR ÇALIŞMA OLDU. 3 FİRMADAN ÖN ONAY ALDIK”

İspanyol savunmacıyla yapılan anlaşmanın detaylarını anlatan Çetinsaya, şunları söyledi:

“Anlaşmamız 4+1+5+ 500 bin Euro şeklindeydi. Futbola 4 milyon Euro, imzaya 1 milyon Euro, Beşiktaş olarak 6 milyon Euro ödemedik. Milli ve milli bir reklam filmi çekmeyi düşündük. uluslararası sponsorlar. 6 günlük bir çalışmaydı. 3 firmadan ön onay aldık. Sporcunun sosyal medyadaki tek paylaşımı 242 bin euro. Böyle bir insandan bahsederken Türkiye’nin çok markası olduğunu düşündük mü, İspanya’nın futbol elçisi, efsane kaptanlardan biri olduğunu düşünürseniz 6 “Milyonu rahatlıkla toplayabiliriz.”

“50 MİLYON EURO GİBİ BİR MALİYET DOĞRU”

Ramos’un maliyetinin 50 milyon Euro’yu bulacağını doğrulayan Serhan Çetinsaya, “Kardeşiyle süreci başlattık. Daha sonra arabulucu müdürle devam ettik. Lima ile de belli bir süre devam ettik. Günün sonunda” dedi. 21 veya 22 Ağustos’ta transferin olumlu haberini aldık. Güzel, paramızı aldık, hatta yönetim şirketlerine ödenecek paranın şartlarını da konuştuk, 4 sözleşmeyi de avukatlar aracılığıyla hazırladık. Madrid’in 90 kilometre dışında yaşadığı bir evi var, oraya davet etti. Futbol kariyeri tartışılmayacak bir insan. 37 yaşında ama antrenman temposuna dikkat edilmeli. Tavsiye ederim. Bence o Süper Lig’de kondisyon açısından ilk 3’te yer alacak. 2 gol daha atarsa ​​tarihin en golcü oyuncusu olacak. 25 gol atacağına inandığı için yüksek bir fiyat koymak istedi. 50 milyon Euro’luk maliyet doğru, bizim değil sponsorların kasasından çıkacak. 40 maç oynadıktan sonra Konferans Ligi’nde belli bir noktaya ulaşmak 48,4 milyon Euro’ya mal olacaktı. Bir kısmı Beşiktaş’ın üzerinde kalamazdı. 1 yıl boyunca Ramos oynadığımız noktada kasamızdan çıkacak toplam maliyet 8 milyon Euro idi. Daha sonra yapılacak düzenlemelerle 5 milyon 67 bin Euro kasamıza gelecekti. Yani Ramos’un maliyeti 3 milyon Euro gibi olacak. Sanki Sevilla’yla 1.5 milyon Euro’ya anlaşmış gibi ortalıkta dolaşıyor. Bunlar yakından ilişkili değildir. Ama altyapısını bıraktığı bir kulüpte bizden daha düşük fiyatla oynaması olağan bir durum. Guti’ye, İlhan Mansız’a ve Gökhan Töre’ye teşekkür ediyorum. 18, 19 gün gece gündüz çalıştık. Kısmet değilmiş. Ayrıca Zaynitdinov için de çalıştım. Gittik, konuştuk, aldık. Sorunlu bir kulüple görüşmeler zor koşullar altında gerçekleştirildi. Ancak bu transferde aslan payı Ceyhun Kazancı’ya ait. Büyük çaba onundur. Zaynitdinov, Beşiktaş’a hizmet edecek 10 numara bir çocuktur usta.

“BEŞİKTAŞ CUMHURBAŞKANLIĞIMIZA SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ”

Her transferin risk taşıyabileceğini belirten Serhan Çetinsaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yönetimde fikir ayrılığı olması kadar doğal bir şey yok. Aramızda kuşak farkı var. Herkes aynı vizyonda olursa tek yere bakarız. Her transfer risk taşır. Ben her zaman Ramos’un olduğuna inandım.” Transfer gerçekti. Premier Lig’de bir takım 100 milyon dolar alıyor. Bir oyuncuyu bedavaya satıyor. 1 milyon euroya aldığını 150 milyon euroya satabiliyor. Beşiktaş’ta önceliğimiz ustalık. Yani kol kırılır yen içeride kalır. Başkanlık ve yönetim kutsal makamlardır. Bu bazı insanlar için bir kaderdir. Makama saygı duymak zorunludur. Aksi takdirde herkese zarar verir. Haklı eleştiri her zaman en önemli şeydir ama Beşiktaş başkanlığına saygısızlık kabul edilemez.”

“HAKKI ALMAK İSTEDİM”

Sosyal medyada Galatasaray ile ilgili yaptığı bir paylaşım hakkında konuşan Çetinsaya, “Beşiktaş yöneticisinin yapmaması gereken bir hareketti. Heyecanıma yenik düşmüş olabilirim. Önümüzde büyük bir camia var. Ben istedim. Onun için adaleti sağlayın.”

“TÜRK SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK ANLAŞMASINI YAPTIK”

Stadyum sponsorluğuna ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı kum saati paylaşımına açıklık getiren Çetinsaya, “Kum saati heyecanımızın bir yansımasıydı. Bunu Beşiktaşlı taraftarlarla paylaşmak istedim. Türk spor tarihinin bugüne kadarki en büyük anlaşmasını yaptık. Şu ana kadar” bildiğim kadarıyla bir premier lig grubunun stadyum için aldığı en yüksek fiyat 18 milyon euro. bu onun üstünde bir rakam. bir rus şirketi, günde 3 defa gidip görüştüm. rusya’da siyasi kriz var. Bahsettiğimiz şirket bir devlet şirketi.Hemen istiyorum ama Aralık 2022’de görüşmeler başladı.Tek hedefim vardı, İsimlerden bağımsız olarak, Beşiktaş’ın kasasına daha çok para girmeli ve her zaman olduğu gibi en büyük biziz, demek ki en çok biz aldık. Ama siyasi sebepler var. Bazen kısmetsiz olunca olmuyor. Çok üzülüyorum. Zamanı duymak istedim. Taraftarlara kulaklarımızı kapatamıyoruz. Taraftar-yönetici ikilemini ortadan kaldırmanın gerekli olduğunu her zaman savundum. Taraftar yönetimi ikilemi Beşiktaş’ı bölüyor. Tek yumruk olmayı başarırsak Beşiktaş camiasının arkasında duracak hiçbir güç yoktur” dedi.

“BEŞİKTAŞ’A HİZMET ETMEK İÇİN KOLTUĞA GEREK YOK”

Serhan Çetinsaya bazı konularda kırgınlıkları olduğunu belirtti. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Beşiktaş’a hizmet etmek için koltuğa gerek yok. İçeriden bazı dedikodular çıktı ama Cumhurbaşkanımız neşteri koydu. Emin olmadığımız konularda konuşmak bize yakışmaz. Herkese sarılarak ayrıldım. Bu sadece yönetimden ayrılmaktır, Beşiktaş’tan ayrılmak değil. “Belki ileride çok daha büyük bir hayalle karşınıza çıkarım” dedi.

Sponsorlukla ilgili görüşmelerin engellenmediğini belirten Çetinsaya, şöyle konuştu:

“Gazprom’la müzakereler engellenmedi, devam ediyor. Bugün gelecek haberler var ama sürecin çok iyi ilerleyebileceğini düşünmüyorum. Liderimizin 18 Eylül haftasında açıklamalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Rashica transferinde önünde boş bir sandalye vardı. Ramos gelseydi o sandalye dolacaktı, görüntülerin kronolojisi de tamamlanmış olacaktı.”

“EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİ BEŞİKTAŞ’A LİDER OLMAK”

En büyük hayallerinden birinin Beşiktaş’ın başkanı olmak olduğunu belirten Serhan Çetinsaya, “Beşiktaş başkanlığına kimse kızamaz, kızamaz. Ben bunu kendimde doğru görmüyorum. Bazen küçükler olarak şunu söylemek zorundayız” dedi. , “Kol kırılır, kolda kalır.” Görevde olan bir lidere asla bir şey söylemem. Görevden ayrılan, mevcut yönetimden tek liderimiz bana dava açtı. Görevi bitmiş, hakkında şüpheleri olan bir kişiden bahsediyoruz. 2025’te aday olmayacağım. Beşiktaş’ta sorumluluk almaya geldik diyoruz ama Beşiktaş herkesin ve her şeyin üstündedir. harika. Beşiktaş Kurtuluş Savaşı sırasında da bir liderim vardı. Beşiktaş’ın ihtiyacı var, geldim başkan adayı oldum demek yerine, Beşiktaş’a ihtiyacım vardı ve aday oldum demek daha doğru olur. En büyük hayallerimden biri de bu. Beşiktaş’ın lideri, “Hayal kurmaktan daha doğal ne olabilir?” dedi.

“Şu anki kırgınlıklar BEŞİKTAŞ LİDERİN ŞAHSINDA DEĞİL”

Sürece kırgın olduklarını ancak bunun lider Ahmet Işık Çebi’nin şahsı olmadığını belirten Çetinsaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu andaki kırgınlıklar Beşiktaş lideriyle ilgili değil, süreçle ilgili. Bu abartılmamalı. Seçimli olağanüstü kurultanın yapılıp yapılmaması gerektiğini söyleyecek durumda değilim. Ama herkesin bildiği bir gerçek var. 11 şubeniz olsa bile futbol takımının başarısına endeksli bir durum var.” . Bir futbolcunun transferinin olmaması istifa sebebim değildi. Bu, yarısı dolu bardağın yalnızca son damlasıydı. Geçenlerde liderimizle özel bir akşam yemeği yedik. İstifa sürecimdeki kırgınlığı anladığını düşünüyorum. Belki Ramos transferinde 18-19 gün çalıştığımda çok doymuştum. Çocukluğumdan beri. “En büyük hayalim Beşiktaş’ın teknik direktörü olmaktı. En büyük hayalimden vazgeçtim. Bu aslında duygusal açıdan çok önemli bir karardı. Belki önümüzdeki günlerde bu karara üzülür müyüm, pişman olur muyum bilemiyorum. bugün oldu ve oldu.”

patnosajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort