Ekonomi

Amazon emisyonları azaltmak için Los Angeles limanında elektrikli kamyonları hizmete soktu

Amazon.com Inc. (NASDAQ:AMZN), Volvo’nun (OTC:VLVLY) bir düzine elektrikli büyük kamyonundan ilkini tanıtarak karbon emisyonlarını azaltma çabalarında önemli bir adım attı. Bu araçlar ülkenin en işlek konteyner limanı olan Los Angeles/Long Beach liman kompleksinde çalışacak. Bugün itibariyle Amazon’un elinde aktif olarak kargo taşıyan bu yarı kamyonlardan sekiz tane bulunuyor. Bu hamle, limanın tüm nakliye kamyonlarının 2035 yılına kadar sıfır emisyona ulaşması zorunluluğuyla uyumlu.

Bu girişim, Amazon’un 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma yönündeki iddialı hedefi doğrultusunda, limanlardan müşterilerin kapılarına kadar uzanan geniş kara tabanlı lojistik ağını elektrikli hale getirmeye yönelik daha kapsamlı stratejisinin bir parçasıdır. Long Beach liman sözcüsü Lee Peterson’a göre, şu anda Los Angeles/Long Beach liman kompleksinde 23.761 kamyonun %1’inden biraz fazlası sıfır emisyonlu araç olarak çalışıyor ve bunların arasında 201 elektrikli büyük tır da bulunuyor.

Amazon’un dünya çapındaki operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Udit Madan, ağır hizmet kamyon taşımacılığını karbondan arındırmanın zorluklarını kabul etti. Amazon, 2022’den bu yana 13.500’den fazla Rivian (NASDAQ:RIVN) elektrikli kargo dağıtım minibüsü kullanarak araç elektrifikasyonu konusunda önemli adımlar attı. Bununla birlikte, elektrikli yarı kamyonlara geçiş, daha büyük bataryalarını barındırmak için daha sağlam şarj altyapısına duyulan ihtiyaç nedeniyle ek engeller ortaya çıkarmaktadır.

Amazon’un büyüyen lojistik ağından sorumlu olan Madan, şirketin elektrikli büyük kamyonları hala öğrenmekte olduğunu belirtti. Volvo Trucks Kuzey Amerika’nın ortaklıklar ve sistem çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Keith Brandis, Volvo’nun bu dağıtım aşaması boyunca Amazon ve kamyonlara sürücü sağlayan JB Hunt (NASDAQ:JBHT) ile yakın çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Sıfır emisyonlu araçlara geçişe hazırlık olarak, limanlar, özel şirketler ve kamyon sahipleri gerekli şarj altyapısını kurmak için aktif olarak çalışıyor. Bu arada Amazon’un yeni elektrikli liman kamyonları, Amazon’un Climate Pledge fonu tarafından desteklenen bir girişim olan Forum Mobility tarafından işletilen tesis dışı bir şarj tesisini kullanacak. Forum Mobility ayrıca 15 Mayıs’ta Long Beach Limanı’nda her gün yüzlerce nakliye kamyonuna hizmet verebilecek yüksek hızlı bir şarj deposunun inşaatına başlayacak.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu