Teknoloji

Pasifik Teknolojisi 6-7 Şubat’ta Talep Toplayacak

Pasifik Kümelenmesi içinde yer alan Pacific Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri A.Ş., inşaat ve gayrimenkulden uluslararası lojistiğe, gıdadan imalat sanayine, enerjiden madenciliğe kadar farklı sektörlerde önemli başarılara imza attı. (Pasifik Teknolojisi) halka açılıyor. Halk Yatırım Menkul Değerler öncülüğünde gerçekleştirilecek halka arz için 6 ve 7 Şubat tarihlerinde talep toplanacak. Halka arz fiyatı 35 TL olarak belirlenen Pacific Technology’nin hisseleri, 14 milyon TL’si sermaye artırımı, 13 milyon TL’si ise hisse satışı olmak üzere 27 milyon TL nominal değerde satışa sunulacak. . Söz konusu hisselerin halka arz edilmesiyle şirketin yüzde 20,15’i halka arz edilecek. Söz konusu hisselerin 18 milyon 900 bini (yüzde 70) yerli bireysel yatırımcılara, 8 milyon 100 bini (yüzde 30) ise yerli kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.

Destel Bilişim, Ditravo, Icredible ve Destel Connect gibi şirketleri ile siber güvenlikten yazılıma, bilişim/donanım ve teknolojik altyapı hizmetlerine kadar pek çok alanda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan Pacific Technology, 945 milyon TL halka arz geliri elde edecek halka arzdan. planlandı.

Pacific Cluster CEO’su F. Nusret Dur, halka arz gelirlerinin yüzde 45’ini yatırım harcamalarında, yüzde 35’ini Ar-Ge ve ürün geliştirme yatırımlarında, kalan yüzde 20’sini ise işletme sermayesinde kullanacaklarını belirtti.

Elde edilecek kaynaklarla öncelikle yeni ürünlere, işbirliklerine ve yenilikçi iş çözümlerine odaklanarak şirketin pazar payını artırmayı hedefliyoruz. Teknolojinin bu kadar değerli olduğu günümüz koşullarında siber güvenlik, sürdürülebilir faaliyet döngüsünün en önemli parçası haline geldi. Bu bağlamda hem yeni ürünler hem de yenilikçi çözümler üreterek mevcut müşteri memnuniyetini artırmayı, potansiyel müşterilere ulaşmayı, ürün yelpazemizi genişletmeyi ve sektördeki yerimizi güçlendirmeyi planlıyoruz.

Öte yandan teknolojik altyapıdan yazılıma ve siber güvenliğe kadar kapsamlı uçtan uca hizmet sunma yeteneğine sahip bir şirket olarak yenilikçi teknoloji projeleri, teknoloji tabanlı iş modelleri yaratacak ve bu sayede faaliyet döngüsünü kısaltacak. Daha az insan kaynağı gerektiren Düşük Kodlu veya Kodsuz platformlara. Dijitalleşmeye katkı sağlayacak alanlarda da yeni yatırımlar yapacağız. Ayrıca Ulaştırma ve Turizm şubesine yönelik mevcut Yolcu Taşıma Platformu yazılımımızın kapsamını genişleterek sadece biletleme değil konaklama, araç kiralama, yemek vb. konularda da hizmet veriyoruz. tüm hizmetler sağlanabilir.

F. Nusret Dur, Bilişim Vadisi Teknopark’ta yer alan Pacific Technology’nin yenilikçi yazılım ve donanım çözümleri sunarak şirketlerin dijital dönüşümüne katkı sağladığını vurguladı ve şöyle konuştu: “Pasifik Teknoloji olarak 2022 yılını yaklaşık 489 milyon ciroyla kapattık. 2023 yılını da yaklaşık 489 milyon TL ciroyla kapattık. “Yaklaşık 700 milyon TL ciroyla kapatıyoruz. Teknolojik altyapı projelerinde kaydettiğimiz ilerleme, siber güvenlik alanında gerçekleştirdiğimiz ürün satışları, TCDD’nin Yolcu Taşıma Platformu yazılımını geliştirmek için yürüttüğümüz çalışmalar ve sattığımız yazılım ve donanım ürünlerindeki artış diyebiliriz. Bu büyümede etkili oldu.”

“Stratejik işbirliklerine devam edeceğiz”

Potansiyeli yüksek ve gelişimi devam eden alanlarda ürün geliştirmek için çalışacaklarını vurgulayan F. Nusret Dur, “Stratejik hedeflerimiz ile uyumlu gördüğümüz, hizmetimizi genişletecek şirket, girişimci ve ürünlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. ürün yelpazesine sahip ve global alanda etkileyici bir başarı öyküsü yazabileceğine inandığımız, hem sunduğumuz hizmet hem de “İşimizin kalitesiyle Türkiye’de ve dünyada tanınan bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Ar-Ge’ye ve yeni projelere yatırım yaparak sürdürülebilir büyümeyi yakalamak temel önceliğimizdir.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

keciorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu